Medical Business

Medical Business Projects is in 2013 opgericht met het streven om enerzijds de kennis die artsen via de stichting op kunnen doen te leren toepassen. Anderzijds maakt MBP de verbinding met bedrijfskundigen, iets wat in de dagelijkse praktijk ook onvermijdelijk is. Sinds september 2014 levert MBP projecten aan verschillende zorginstellingen. De projectteams bestaan uit medici in opleiding en bedrijfskundigen.

De afgelopen jaren is MBP door haar succesvolle formule flink gegroeid in aantal projecten en deelnemers. Dit zorgde ervoor dat de huidige structuur herzien moest worden om een toekomstbestendiger MBP te kunnen ondersteunen. Samen met Joost ter Loo heb ik het MBP bestuur begeleid tijdens hun strategiedag middels de Model-Seeing coachingsmethodiek. Deze methodiek zorgt voor snelheid en geeft energie. Het zorgt voor snellere besluitvorming en zet dromen en ambities om in concrete actie. Het model is tot stand gekomen in samenwerking met Harvard Business School.

De uitkomst van de dag was dat het MBP niet alleen een nieuwe organisatievorm heeft omarmd maar ook dat de stappen om daar te komen helder zijn geworden. In de “one word feedback” video zie je de eerste reacties van de MBP bestuursleden.

Wil jij met jouw MT  of team begeleid worden in het maken van een grote stap? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Post A Comment